Jom Ikut Kami Sebagai Rakan

Daftar email anda untuk mendapatkan jadual bengkel terkini

Search This Blog

Koleksi Mini Pelamin 2012

Koleksi Mini Pelamin 2012
Sila Klik Gambar Untuk Melihat Koleksi 2012

Monday, December 13, 2010

SPA: Mandi Sauna


* PROMOSI *
MANDI SAUNA RM15 SAHAJA!!!


KEBAIKAN MANDI SAUNA (MENGGUNAKAN HERBA TERPILIH):
- membantu mengatasi masalah kaki terseliuh (dah urut pun tak baik juga)
- membuang toksin, memecah lemak seterusnya menguruskan badan
- menyegarkan badan dan mengatasi masalah salah urat
- membuang daki terpendam, mencerahkan kulit, mengatasi jerawat
- salah satu terapi bagi mengatasi masalah stress DLL

ANDA PERLU BAWA:
- persalinan peribadi seperti kain batik atau kain pelikat, tuala

* TURUT DISEDIAKAN (TEMPAHAN AWAL PERLU DIBUAT**):
Mandi Bunga, Mandi Lulur/Body Scrub, Facial, Mandi Susu
Bekam, Akupunktur

Monday, November 29, 2010

Majlis Tunang: Lisa - BBP2 - 27 Nov 2010



Lisa ni mesra orangnya. Lisa tahu hala tuju solekan yang dikehendaki. Menurut Lisa, dia jarang bersolek dan kalau ada pun solekan biasa je. Oleh itu, Lisa telah meminta kami menyoleknya dengan solekan yang glamour seperti dalam majalah. Siap tunjuk lagi gambar kat majalah tu agar kami dapat memahami maksudnya. Alhamdulillah, hasil perbincangan berterusan, kami menghasilkan solekan yang natural tetapi glamour.

Natural bermaksud, in real life, solekannya tidak putih melepak. Lihatlah tiada perbezaan ketara antara wajah dan leher. Kalau tak natural, wajah akan lebih putih dari leher dan tangan.

Sentuhan glamour pula diberikan penekanan pada sekitar mata. Solekan smokey artist look menggunakan warna-warna MAC memberikan impak yang dramatik. Kalau pandang dari kiri nampak macam Normala Shamsuddin. Kalau pandang dari kanan nampak macam Siti Nurhaliza. Tak jemu mata memandang.

Lisa sememangnya tampil sangat berbeza. Masalah ketara di sekitar mata Lisa akibat tidur jam 3 pagi sebelumnya telah berjaya di atasi. Tak nampak macam muka tak cukup tidur.

Majlis Pertunangan
Lisa - BBP 2
27 Nov 2010

Lynnda paling suka melihat gambar yang ni. Jelingan Lisa saling tak tumpah Siti Nurhaliza.
Memang tak salah Lisa meminta kami menyolek seperti model di dalam majalah yang ditunjukkannya.
Meskipun Lisa ada melahirkan kerisauannya kerana menurut teman2 Lisa, kalau tak pernah bersolek, nanti takut tengok muka sendiri.
Nah!!! Lisa takut tak tengok muka sendiri yang dah ada gaya macam artis tu... hehehhehe... glamour you!!!

Tahniah Lisa!!! Selamat menempuh alam pertunangan. Semoga segala persiapan dapat dilakukan dengan jayanya. Jutaan terima kasih kerana memberikan kepercayaan kepada kami untuk majlis bersejarah Lisa.
Walaupun pedih2 mata sampai tak boleh bukak mata, sebab family Lisa buat kenduri masak sendiri guna kayu api. Sedappppp sangat....!!!

Doa kami semoga ikatan Lisa dan bakal suami kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan hingga akhir hayat.

Untuk Tempahan Mekap Sentuhan Natural Yet Glamorous seperti ini, hubungi kami seperti di bawah

********************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
******


Monday, November 22, 2010

Majlis Cukur Jambul - Pn Jamaliah 211110


Mini Pelamin Untuk Majlis Cukur Jambul Cucu Kesayangan Pn. Jamaliah dari Desa Subang Permai

Serba pink sebab cucu perempuan. Umur dah 3 bulan kalau tak silap. Marlia yg keletah dan pintar. Geram tengok. Tapi sorry la Lynnda tak amik gambar Marlia si baby comel. Lepas pasang pelamin terus Lynnda balik sbb kena uruskan customer dari Arab (ada 4 sekeluarga dari Arab) yang dah bersama kami di D RAZ Travel sepanjang 2 minggu melancong dan shopping sakan di Malaysia.

Amat seronok berurusan dgn Pn Jamaliah yang sangat mesra dan peramah. Kami telah berbincang panjang lebar. Menurut Pn Jamaliah, cucunya dah besar, jadi tak boleh nak pakai cradle atau baby cot. Apabila melihat mini pelamin yang kami paparkan di blog, terus beliau berkenan dan serasi. Beliau meminta kami menghias serba pink dengan beberapa permintaan yang kami cuba penuhi. Syukur Alhamdulillah. Segalanya selesai. Senyum lebar Pn Jamaliah. Tambah seronok apabila Pn Jamaliah bercerita, cucunya tidur lena di mini pelamin sepanjang majlis.

Hubungi Kami Untuk Tempahan Mini Pelamin seperti ini jika anda mahukan untuk majlis tunang, majlis nikah atau majlis cukur jambul. Semuanya bisa di atur. InsyaAllah

**************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
************


Majlis Nikah - Salwa 19 Nov 2010

Mini Pelamin Untuk Majlis Nikah
Salwa - Ijok - 19 Nov 2010
Tema : Merah dan Putih
Keistimewaan mini pelamin ini, terdapat 4 side flower decorations dan dihiasi fluffy pillows bagi menambah seri. Macam dalam taman. Maklumlah, orang yg nak menikah ni pun di hatinya penuh dengan taman bunga.

Hubungi Kami Untuk Tempahan Mini Pelamin seperti ini jika anda mahukan untuk majlis tunang, majlis nikah atau majlis cukur jambul. Semuanya bisa di atur. InsyaAllah.


The Call
Entah dengan siapa yang diborakkannya tu


The Expression
Salwa yang penuh ekspresi. Mula-mula Lynnda nak candid saja makwe ni. Tapi bila dia dah perasan, mula la dia sengih2 kat kamera Lynnda. hehehehe... pantang tengok kamera...


The Making
Persediaan untuk majlis nikah.
Untuk menyolek Salwa ni bukan mudah ya! Cabarannya wajah Salwa ni tampak garang dan akan menjadi lebih tua dari usia kalau tersalah tenyeh. Namun mekap artis kami, Azza berjaya menurunkan signature seninya dengan sentuhan tersendiri.
Salwa tampil comel dan cute. Sepadan dgn sikap periang dan serba spontan. Puas nak pujuk Salwa ni dari membuat memek muka. Ada aja yg membuat kami tak kering gusi berborak2 sewaktu sesi solekan. Sementelah Salwa ni tak lain tak bukan sepupu kitorang jugak. Sepupu pun sepupu juga tapi kami tetap layan macam customer.
We respect our job and we value our customers.

**************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
************

Wednesday, November 10, 2010

Mini Pelamin Tunang - Yanti Putra Heights

Mini Pelamin Majlis Pertunangan
Yanti @ Putra Heights - 6 Nov 2010
Tema: pink + purple



Mini Pelamin untuk Majlis Pertunangan Yanti di Putra Heights, 6 November 2010
Tema: Pink dan Light Purple

Yanti seorang yg sangat ceria dan peramah. Asal mulanya Yanti berkenan dengan mini pelamin astana tetapi Yanti buat keputusan last minute jadi tak dapat lah nak melaram dgn mini pelamin astana. Oleh itu, Lynnda telah memberikan design baru untuk Yanti. Hasil perbincangan antara kami, maka Yanti bersetuju dengan pelamin ini. Lihatlah hasilnya. Sooooo sweeeetttt... Manis seperti Yanti.

Tahniah buat Yanti! Wish you all the best! Selamat menjalani tempoh bertunang. Semoga kekal berpanjangan hingga ke akhir hayat. Jangan lupa jemput makan kalau nak buat kenduri nanti :)

LIHAT PELBAGAI CONTOH MINI PELAMIN DI SINI
LIHAT PELBAGAI CONTOH SOLEKAN TUNANG/NIKAH/SANDING DI SINI



********
CONTACT US for booking

********



Mini Pelamin Nikah - Adila U11 @ 6 Nov 2010

Mini Pelamin Nikah untuk Adila U11 pada 6 Nov 2010



Mini Pelamin untuk Majlis Pernikahan Adila di U11, 6 November 2010

Tema: Cream + Maroon atau Putih + Merah Hati

Ruang tamu yang luas menampilkan hasil yang glamour. Adila inginkan sesuatu yg simple namun anggun. Adila telah membuat tempahan seawal tahun 2010. Begitu cepat membuat persiapan agar tidak terburu2 dan menghadapi sebarang masalah akibat kelewatan.

Alhamdulillah, lihatlah hasilnya! Tampil manis dan anggun untuk ruang tamu yang luas. Tak lekang mata memandang.

Tahniah buat Adila! Selamat menjadi isteri. Semoga jodoh kekal berpanjangan hingga ke akhir hayat.

LIHAT PELBAGAI CONTOH MINI PELAMIN DI SINI
LIHAT PELBAGAI CONTOH SOLEKAN TUNANG/NIKAH/SANDING DI SINI



********
CONTACT US for booking

********


Monday, November 8, 2010

FALSE Eyelashes for SALE!!! Bulu Mata Palsu Untuk DIJUAL!!!

False Eyelashes FOR SALE
Bulu Mata Palsu Untuk DIJUAL
Harga Asal : RM30
Harga Promosi : RM20 sekotak ada 10 pasang

Jangan keliru dengan yang Rm10 sekotak sbb yg ni high quality. Kat pasaran mmg harga set ini antara rm30-50 sekotak ada 10 pasang. Kalau yg rm10 sekotak tu tak sama macam ni.


Bulu Mata ni nampak jer jarang mcm tak glemer jer
Tapi hakikatnya, fesyen yg ni tampil simple dan glamorous sbb pecahan silang dia akan memberikan penampilan bulu mata yg lebat dan penuh.

Bulu mata jenis ini memberikan penampilan hampir sama dgn TS027X. Pecahan runcing dan sedikit jarang memberikan penampilan yg glamour.

Bulu mata palsu yg ni jenis rapat dan melentik. Memang glemer sehabis baik.

Bulu mata jenis ni halus dan melentik. Istimewanya, bulu mata jenis ni ada ekor di tepi mata. Ekor tu maksudnya bulu mata tepi tu panjang kiri dan kanan. Kalau nak nampak natural tapi ayu mcm awek jepun leh pakai bulu mata jenis ni.

Bulu mata jenis ni lebih kurang sama dgn TS014X. Cuma pecahan dia jarang sikit dari TS014X. So penampilan nampak sedikit natural la. Tapi tetap tampil melentik dan glamour.

Bulu mata jenis ni memang lebat dan melentik. Pecahan nya meruncing. Memberikan penampilan hangat dan vogue!!!

*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

Saturday, October 23, 2010

Sekitar Bengkel Personal Grooming


Bengkel Penampilan Diri Korporat yang diadakan selama 2 bulan di Nippon Paint (M) Sdn Bhd Shah Alam dihadiri oleh hampir 30 peserta setiap sesi. Pelbagai bangsa seperti melayu, cina dan india tak mahu melepaskan peluang mendapatkan tips dan teknik solekan yang betul dari pakar iaitu Lynnda dan Fizie.

Sesi selama 2 bulan ini dipenuhi dgn aktiviti latihan praktikal solekan, teknik pemakaian tudung serta teknik dandanan rambut. Sempat juga Lynnda menyelitkan tips menjaga kecantikan wajah agar tampil awet muda. Masing2 seronok salin resepi kecantikan yang Lynnda sampaikan.

Sebahagian gambar yg sempat diambil.

Malangnya kami tiada koleksi gambar untuk sesi di Muzim Negara Malaysia, Jabatan Haiwan, Hospital Putrajaya, Hospital KL, Perbadanan Putrajaya dan banyak tempat lain. Maklumlah, sibuk memberikan ceramah dan latihan praktikal kepada para peserta, lupa nak ambil gambar.

Bagi yang berminat utk menjemput kami berkongsi kepakaran kami dgn anda semua, jgn segan2 untuk hubungi kami seperti di bawah.

*******************************************************************
- Sila 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
*****


Friday, October 22, 2010

Sekitar Bengkel Solekan Pengantin Menggunakan KRYOLAN di SABAH

Muka Pucat tampil berseri. Hasil kerja Dayana yang baru belajar pada hari pertama ni.

Dayana bersama model. Tersenyum puas sebab akhirnya berjaya menghasilkan solekan yang menarik pada hari pertama. ZERO Knowledge tu. Macam tak caya!!!


Hasil kerja Dayana pada hari kedua bengkel andaman pengantin zero knowledge.
________________________________
KLIK Untuk Jadual Bengkel Andaman Pengantin
KLIK Untuk Jadual Bengkel Dandanan Rambut atau Sanggul
________________________________

Selesai sesi Bengkel Andaman Pengantin ZERO Knowledge yang diadakan di Kota Kinabalu SABAH pada bulan Ogos yang lalu. Bulan puasa. Penat tak penat. heheehehe

Namun kami tabik spring dgn Dayana yang tak kenal jemu dan tak kenal penat. Rancak dan rajin menyalin nota dan setia mendengar pesanan demi pesanan dari tenaga pengajar kami.

Hari pertama, sudah dijangka, hasilnya agak tidak bagus. Namun pada hari kedua, kami sudah boleh tersenyum melihat Dayana memberikan hasil solekan yang mantap. Wajah model yang pucat tampil gebu dan kemas. Solekan yang tidak berubah secara face to face mahupun di kamera.

Tahniah buat Dayana! Jutaan terima kasih kerana menjadi anak murid yang rajin dan sporting. Cikgu cakap dengar dan tulis. Biar lekat di kepala. Semoga berjaya menjadi jurusolek yang berjaya di SABAH.



*******************************************************************
- Sila 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
*****

Solekan Pertunangan Gaya VVIP - Ringkas dan Anggun


Solekan Ringkas Gaya VVIP Untuk Majlis Tunang

Majlis Pertunangan merupakan majlis pertama yang sering dijadikan majlis istimewa.
Solekan pertunangan yang ringkas namun tetap anggun menjadi keutamaan. Solekan yang galak pula akan menampakkan kematangan seseorang gadis sehingga membuatkan banyak mata memandang pelik.

Kali ini AzzaLynn Bridal menampilkan solekan ringkas gaya VVIP. Sentuhan mekap artis kami berjaya merubah wajah pucat dan penuh dgn masalah jerawat di muka agar tampil berseri bak Datin Seri Normala Shamsuddin. Hiasan sanggul ringkas dan tidak terlalu nampak 'macam nak kawin' membuat si gadis tampil anggun dan segar. Manis di pandangan mata dan tampil kemas di kamera. Bersesuaian dgn baju tunang pilihan yg diperbuat dari kain chiffon bersulam manik.

Selamat Bertunang buat Fadzrin. Tarikh emas 101010. Semoga kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke akhir hayat.

**************************************************************************************************
- Sila rujuk 'Hubungi Kami' di kanan blog ini untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
*************************************


Tuesday, October 19, 2010

Sekitar Bengkel Solekan Pengantin Menggunakan KRYOLAN


Priya dalam sesi Bengkel Solekan Pengantin menggunakan KRYOLAN oleh Lynnda @ AzzaLynn Bridal pada bulan Ogos 2010 yg lalu (semasa bulan Puasa youuuuu!!!!)


Hasil sentuhan Priya - SEBELUM dan SELEPAS
Teknik solekan natural
________________________________
KLIK Untuk Jadual Bengkel Andaman Pengantin
KLIK Untuk Jadual Bengkel Dandanan Rambut atau Sanggul
________________________________

Lynnda menerima kunjungan Priya yang datang dari jauh. Pulau Pinang. Priya mendapat sokongan padu kedua orang tuanya untuk mempelajari teknik solekan yang 'malatop' di AzzaLynn Bridal. Itu yang Priya bagitau Lynnda. Pintanya, "kak, saya nak minta tolong sangat2 akak ajar teknik solekan yang meletup."

Lynnda faham sangat. Untuk gadis India, anak mami ataupun keturunan mamak sememangnya mementingkan solekan yang asli tanpa sebarang perubahan warna mahupun rupa yang ketara pada wajah pengantin. Berdasarkan pengalaman kami sepanjang menyolek pelanggan berbangsa India, keturunan mamak dan anak mami, kami di AzzaLynn Bridal sememangnya sudah masak dengan permintaan yang sukar ini. Namun kami berjaya melakukannya dan sentiasa mendapat senyuman puas hati dan ucapan jutaan terima kasih dari para pelanggan. Syukur sangat-sangat, Alhamdulillah.

Sepanjang sesi 2 hari bersama Lynnda, Priya memberikan komitmen tanpa sebarang komplen. Pada hari pertama, sememangnya ketara Priya amat kekok dan tak kenal produk. Maklumlah, Priya masih zero knowledge tentang selok belok solekan pengantin. Namun pada hari kedua, Lynnda sudah boleh lepas tangan dengan banyak mengambil gambar Priya beraksi menyolek model yang dibawanya.

Sayangnya, Lynnda tak ada koleksi sari untuk digunakan semasa sesi fotografi. Terpaksa la 'pengantin' = model menyamar jadi pengantin melayu. hehehehehe.... sorry yer Priya... mujurlah model Priya sporting. Siapa lagi kalau bukan adik Priya. Sementara itu, dapatlah model menggunakan set pakaian lenggha berwarna merah menyala bagi menggantikan sari.

SELAMAT BERJAYA buat PRIYA!!! Akak doakan Priya dapat membina nama di Pulau Pinang dengan solekan yang meletup!!!

*** seronok bila tengok ramai bekas anak murid yang asalnya bermula dgn ZERO Knowledge dari AzzaLynn Bridal dan kini jadi mekap artis dan wedding planner terkenal. Sehinggakan ada seorang pelanggan setia Lynnda berkata "You are building competitor to compete with yourself"
"Tak sia-sia you didik anak murid you tu" katanya lagi
Lynnda cuma tersenyum gembira dan tumpang seronok. Syukuuuuuurrrr Alhamdulillah!!!

*****************************************************************************
- Sila 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
***************


Monday, October 11, 2010

Mini Pelamin Pertunangan: Kim @ Acacia Park, Nilai





Mini Pelamin untuk Majlis Pertunangan Kim di Acacia Park, Nilai, Negeri Sembilan pada 10 Oktober 2010

Tema: Putih, Peach, Pink

Asal mulanya Kim berkenan dengan Mini Pelamin Astana. Namun disebabkan Kim lewat booking (kiranya last minute booking) maka tak dapatlah nak menggayakan Mini Pelamin Astana untuk majlisnya.

Oleh itu, Lynnda telah memberikan beberapa contoh mini pelamin lain yang pernah kami hasilkan. Kim juga telah menyuntik beberapa idea agar dapat kami hasilkan mengikut citarasanya. Kehendak pelanggan memang kami jaga dengan sebaiknya.

Alhamdulillah, lihatlah hasilnya! Tampil manis dan anggun untuk ruang tamu yang luas. Tak lekang mata memandang.

Tahniah buat Kim yang tersangat la sporting dan busy orangnya! Semoga kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin.


________________________
_________________________


*******************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
*****************


Mini Pelamin Pertunangan: Isna @ Taman Kosas



Mini Pelamin untuk Majlis Pertunangan Isna di Taman Kosas, Ampang pada 10 Oktober 2010

Tema: Pink juga... heheehhee...ramai yg memilih pink utk hujung2 raya nih

Gubahan bunga tampak seperti Fresh Flowers.

Asal mulanya Isna inginkan mini pelamin sama seperti Iftitah. Namun selepas beberapa sesi perbincangan dilakukan, Isna bersetuju dengan cadangan kami. Lihatlah hasilnya! Tampil berbeza.

Ruang rumah yang sempit menjadi cabaran kepada kami untuk menata rias lokasi yang paling baik. Setelah beberapa perbincangan dilakukan bersama Isna serta kedua orang tuanya, maka masing2 bersetuju agar kami membuat susunatur di dinding tepi. Meskipun sedikit sempit untuk sesi fotografi, namun ideal untuk majlis yang bakal berlangsung. Tidak menghalang laluan tetamu yang hadir.

Tahniah buat Isna! Semoga kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin.

****************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
**************


Mini Pelamin Tunang: Awyn @ Shah Alam



________________________
KLIK Untuk Kursus Membuat Pelamin
KLIK Untuk Belajar Gubahan Bunga Artificial atau Bunga Segar Pelamin
KLIK Untuk Kursus Pemasangan Pelamin Mini
_________________________

Majlis Awyn berlangsung meriah di Shah Alam pada 9 October 2010 ... sorry yer kat dalam gambar tersalah tulis 101010 lak... malas nak edit la...

Awyn yang amat meminati warna pink (sepanjang kami kenal, Lynnda perasan Awyn ni suka sangat dengan warna2 pink) ingin mengabadikan warna kegemaran beliau untuk Mini Pelamin di Majlis Pertunangannya.

Beberapa sesi perbincangan telah dibuat antara Awyn dan Lynnda bagi merealisasikan impiannya. Lihatlah hasilnya!!! Soooo sweeetttt.....

LIHAT PELBAGAI CONTOH MINI PELAMIN DI SINI
LIHAT PELBAGAI CONTOH SOLEKAN TUNANG/NIKAH/SANDING DI SINI



********
CONTACT US for booking

********




Thursday, September 23, 2010

FOR SALE!!! Gam bulu mata HITAM dan PUTIH



Gunakan Eyelash Glue untuk melekatkan bulu mata anda.
Eyelash glue ini tidak pekat dan tidak cair. Sedang2 saja. Senang melekat. One of My favourite. And highly recommended for mak andam or makeup artist.
Kalau pakai yg ready attached together with the fake eyelash tak berapa bagus sbb kadang2 gam dia dah keras atau cair sangat.
So, belilah yg ni.

Botol hitam = warna hitam. Mata akan tampil lebih vogue hoccay!!!
Botol putih = warna putih laaa... macam selalu nampak dan selalu guna...

Keistimewaan lain gam ini, boleh buat double eyelid bagi yg takde eyelid.
Lagi nampak glemer gittew...

Cuba jangan tak cuba!!!

*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

Sunday, September 19, 2010

FOR SALE/UTK DIJUAL: Aksesori Kepala/Headgear Untuk Bertunang/Nikah/Resepsi





Ramai yang memanggilnya dengan Cekak Spider kerana asal mula ia keluar dgn fesyen seperti sawang labah-labah. Headgear atau aksesori kepala ini sangat cantik digunakan samada untuk majlis tunang, nikah mahupun resepsi. Terdapat pelbagai pilihan rekaan yang menarik dan tidak sama. Oleh itu, setiap stok adalah terhad dan siapa cepat dia dapat.

Saiz sebesar tapak tangan
Kod: SPD1001G, SPD1002G, SPD1003G, SPD1004G, SPD1005G
Tema: Spreading
Warna: Gold
Terdapat juga dalam warna Silver untuk beberapa kod tertentu

Harga Asal: RM90 satu
Harga Promosi: RM65 satu
Penghantaran Percuma ke Seluruh Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak sahaja. Indonesia dan Brunei, perlu tambah kos penghantaran.

Stok tak banyak untuk setiap satu design.
Siapa bayar dulu dia dapat. Booking tak dibenarkan sama sekali.

Bagi yang berminat nak buat side income, boleh la jadi wakil jualan kami dengan beberapa cara seperti berikut:
1. Dropshipping - tanpa modal, tiada minima belian
2. Retailers - modal diperlukan, minima belian 10 unit
3. Wholesale/Bulk purchase - stok perlu order terlebih dahulu, modal diperlukan, minima belian 50 unit

Hubungi kami melalui email untuk dapatkan terma dan syarat sebagai wakil jualan. Pertanyaan melalui SMS tak dapat dilayan buat masa ni sbb SMS saya selalu penuh.

Saya perlukan orang yang serius dan betul2 berminat untuk menambah pendapatan dan juga mempelbagaikan produk jualan masing2.

*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****


Saturday, September 18, 2010

Solekan Nikah dan Sanding: Izza CMTS





Izza ni my ex-colleague kat SIC.
Izza datang awal ke butik Lynnda di Puchong untuk membuat tempahan mekap bagi majlis nikah dan sanding beliau.

Perbincangan demi perbincangan diadakan kerana Izza seorang perfectionist. Kulitnya yang sensitif dengan alat2 solekan di pasaran telah membuatkan Izza betul2 memberikan pesanan demi pesanan kepada Lynnda agar kami dapat menggunakan alat solek yang disediakan beliau. Selain itu Izza turut meminta agar kami tidak menghasilkan solekan yang overdose macam drag queen yg sering dia lihat di majlis perkahwinan orang lain. Cukup dengan solekan yang simple dan sweet dipandang mata katanya.

Oleh itu, kami langsung tidak mengenakan sebarang alat solek KRYOLAN mahupun MAC atau Bobbi Brown. Izza hanya boleh gunakan produk Body Shop yang sering dipakainya. Mengetahui keadaan sebegitu, Lynnda telah memberikan nasihat pakar tentang jenis2 produk Body Shop yang Izza perlu sediakan sesuai digunakan untuk majlis nikah dan juga majlis sandingnya.

Mujur kulit Izza tidak terlalu banyak masalah. Lihatlah hasilnya menggunakan produk Body Shop sepenuhnya.

Majlis pada Julai 2010 ini telah disempurnakan oleh in-house make-up artist kami iaitu Intan Yazlin @ AzzaLynn Bridal.

Quote:
***Intan bermula di AzzaLynn Bridal dengan mengikuti Kursus Andaman ZERO Knowledge yang dianjurkan AzzaLynn Bridal. Sebaik tamat kursus asas, Intan tidak berdiam diri dan terus mengorak langkah panjang dengan mengikuti pelbagai kursus lain anjuran kami mahupun anjuran tempat2 lain yang telah direkemen oleh Lynnda. Intan juga tak reti penat, pelbagai tawaran dicari dan diambil (majalah, TV dll) tanpa memikirkan soal bayaran sehingga Intan berjaya menempa nama. Betul2 mendengar nasihat, pesanan dan tips yang Lynnda telah berikan sepanjang sesi bengkel yang Intan telah hadiri bersama kami.


**************************************************************************************************
- Sila rujuk 'Hubungi Kami' di kanan blog ini untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
*************************************




Mini Pelamin Tunang: Ummi @ Bukit Kapar


Ummi meminati warna pink dan peach. Kombinasi warna ini digunakan untuk majlis pertunangannya di Kg Bukit Kapar pada 18 Sept 2010.

Senang jer nak ke rumah Ummi tapi disebabkan signboard tak jelas, melilau mencari rumah Ummi. Namun kami sampai tanpa sesat langsung hasil panduan dari Ummi.

Selamat bertunang buat Ummi dan pasangan. Semoga kekal ke jinjang pelamin.

**************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
************


Friday, September 17, 2010

LELONG: Aksesori Kepala Untuk Di Jual / Hair accessories on SALE!!! Grab NOW!!!



Pelbagai Aksesori Kepala bagi mereka yang mencari kelainan menjelang majlis pertunangan, majlis nikah, majlis persandingan, majlis bertandang mahupun majlis resepsi.

Dapatkan harga2 lelong untuk anda.
Khas untuk anda yg ingin bertunang atau nak kawin. Untuk mak andam atau penyedia perkhidmatan perkahwinan, rebut segera peluang ini!!!

Gambar2 lain bakal menyusul. Perlu diingat, setiap design adalah terhad berdasarkan stok sedia ada.

Info:
Aksesori rambut ini sangat cantik di pakai untuk majlis pertunangan atau majlis malam berinai. Atau kalau ingin tampil berbeza dan manis, gunakan semasa majlis resepsi persandingan atau majlis bertandang. Anda akan tampil kemas dan tidak terlalu over bagi yang sukakan kelainan.

Saiz sebesar tapak tangan
Warna: Gold dan Silver

Harga Asal: RM65 satu
Harga Lelong Last Kopek: RM60 satu
Harga Lelong Set: Rm150 utk 3unit

Stok tak banyak.
Siapa bayar dulu dia dapat. Booking tak dibenarkan sama sekali.


*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

Thursday, September 16, 2010

FOR SALE/UTK DIJUAL: Decorative Lamp/Lampu Hiasan Pelamin




Ukuran:
Tiada rantai hanya ada cangkuk/penyangkut
Tinggi badan dan kaki = 8" + 1"
Diameter = 4" x 4"

Decorative lamp seperti ini cantik digunakan untuk hiasan. Tampil kelainan bagi pelamin persandingan anda. Boleh juga dijadikan hiasan untuk walkway ataupun meja beradap. Pasti anggun!


Ukuran:
Panjang rantai gantung = 12" dan cangkuk 2"
Panjang rantai Pemegang mangkuk x 3 = 8"
Diameter luas mangkuk = 4" x 4"
Panjang juntaian manik rantai di bawah = 4"

Decorative lamp seperti ini cantik digunakan untuk hiasan. Tampil kelainan bagi pelamin persandingan anda. Boleh juga dijadikan hiasan untuk walkway ataupun meja beradap. Pasti anggun!

Inspirasi Timur Tengah oleh lampu hiasan ini. Menyuntik elemen arab bagi hiasan pelamin atau dekorasi ruang rumah anda.


Ukuran:
Panjang rantai gantung = 17" dan cangkuk 2"
Diameter luas Love shape = 6" x 6"
Panjang juntaian manik rantai di bawah = 6"

Decorative lamp seperti ini cantik digunakan untuk hiasan. Tampil kelainan bagi pelamin persandingan anda. Boleh juga dijadikan hiasan untuk walkway ataupun meja beradap. Pasti anggun!

Inspirasi Timur Tengah oleh lampu hiasan ini. Menyuntik elemen arab bagi hiasan pelamin atau dekorasi ruang rumah anda.

Elemen gelap berwarna ungu ini turut menyuntik rona segar dalam penataan ruang agar tampil menyerlah dan anggun.

Stok adalah terhad. Dapatkan segera dan hubungi kami seperti di info di bawah.

Bagi yang berminat nak buat side income, boleh la jadi wakil jualan kami dengan beberapa cara seperti berikut:
1. Dropshipping - tanpa modal, tanpa minima belian
2. Retailers - stok sedia ada, modal diperlukan, minima belian 10 unit
3. Wholesale/Bulk purchase - stok perlu order terlebih dahulu, modal diperlukan, minima belian 50 unit

Hubungi kami melalui email untuk dapatkan terma dan syarat sebagai wakil jualan. Pertanyaan melalui SMS tak dapat dilayan buat masa ni sbb SMS saya selalu penuh.

*******************************************************************
- Sila 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
******

Related Posts with Thumbnails