Jom Ikut Kami Sebagai Rakan

Daftar email anda untuk mendapatkan jadual bengkel terkini

Search This Blog

Koleksi Mini Pelamin 2012

Koleksi Mini Pelamin 2012
Sila Klik Gambar Untuk Melihat Koleksi 2012

Monday, October 28, 2013

Kenali Personaliti Melalui Tulisan Tangan



Kenali Personaliti Melalui Tulisan Tangan

Cuba para pembaca sekalian perhatikan bentuk tulisan sendiri, setelah itu sila selidik personaliti anda menerusi guideline (panduan) dibawah. Kajian ini telah dilakukan oleh Dato' Dr Haji Fadzilah Kamsah. 

Pertama: Tekanan
i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
(Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif)

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
(Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit)

Kedua: Bentuk Tulisan
i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat.
(Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan - otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp (tajam)
(Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri - otak logikal)

Ketiga: Kecondongan
i. Condong ke kanan
Extrovert: suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
Introvert: suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak
Systematik, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur
Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat: Kerapatan
i. Jarang-jarang
Tak suka campur gaul dengan orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima: Pada huruf J, G, Y, Z
i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam: Pada palang huruf kecil T (t)
i. Tinggi
Tahap aspirasi tinggi

ii. Rendah
Mudah berpuas hati, cita-cita rendah

iii. Tengah-tengah
Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

Rumusan:
Tulisan dapat mencerminkan peribadi. Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam hidup.

Sumber : pemaniskata.blogspot.com

Thursday, October 24, 2013

Feedback CD Al Quran 30 juzuk





Doorgift CD Al Quran 30 juzuk

Sangat bermanfaat untuk dihadiahkan kepada tetamu anda
Boleh diperdengarkan di dalam kereta sewaktu perjalanan.
Boleh diperdengarkan di rumah sambil dapat memperbaiki bacaan dan hafalan.
Hadiahkan CD Al Quran ini untuk tetamu anda yang hadir ke majlis Perkahwinan/Aqiqah/Cukur Jambul/Bacaan Tahlil-Yaassinn.
InsyaAllah manfaatnya pasti berganda!

500pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
1000pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
FREE white jacket/plastic cover for CD (tak boleh pilih)
FREE Design (boleh ubah nama dan tarikh atau berikan contoh design impian anda)

CD yang dah siap perlu diambil di Puchong atau Taman Dato Senu KL [Tiada kos penghantaran dikenakan]
Bagi yang tak boleh ambil sendiri di kedai kami: Kos pengeposan perlu di tambah mengikut berat dan saiz kotak serta lokasi anda

Hubungi kami utk dan mendapatkan nasihat rekaan dan warna pilihan.
Call 012-2399629 
WhatsApp: +6010-5157758
Email: nlynnda@yahoo.co.uk
Pengesahan tempahan melalui email sahaja. 

** Seelok-eloknya tempahan dibuat 4 minggu (hari bekerja - tidak termasuk cuti umum) sebelum majlis bagi mengelakkan kelewatan penerimaan**
** kami TIDAK menerima tempahan URGENT untuk kuantiti sedikit **
** tempahan URGENT boleh disiapkan dalam tempoh 14 hari bekerja jika kuantiti 1000pcs ke atas **

Feedback CD Al Quran 30 Juzuk


Doorgift Cd Al-Quran 30 Juzuk



Sangat bermanfaat untuk dihadiahkan kepada tetamu anda
Boleh diperdengarkan di dalam kereta sewaktu perjalanan.
Boleh diperdengarkan di rumah sambil dapat memperbaiki bacaan dan hafalan.
Hadiahkan CD Al Quran ini untuk tetamu anda yang hadir ke majlis Perkahwinan/Aqiqah/Cukur Jambul/Bacaan Tahlil-Yaassinn.
InsyaAllah manfaatnya pasti berganda!

Harga Biasa:
300pcs = RM2.50/pc 
100-200pcs = RM5.00/pc
Design RM40 + Sampul CD RM0.50/pc

500pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
1000pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
FREE white jacket/plastic cover for CD (tak boleh pilih)
FREE Design (boleh ubah nama dan tarikh atau berikan contoh design impian anda)

CD yang dah siap perlu diambil di Puchong atau Taman Dato Senu KL [Tiada kos penghantaran dikenakan]
Bagi yang tak boleh ambil sendiri di kedai kami: Kos pengeposan perlu di tambah mengikut berat dan saiz kotak serta lokasi anda

Hubungi kami utk dan mendapatkan nasihat rekaan dan warna pilihan.
Call 012-2399629 
WhatsApp: +6010-5157758
Email: nlynnda@yahoo.co.uk
Pengesahan tempahan melalui email sahaja. 

** Seelok-eloknya tempahan dibuat 4 minggu (hari bekerja - tidak termasuk cuti umum) sebelum majlis bagi mengelakkan kelewatan penerimaan**
** kami TIDAK menerima tempahan URGENT untuk kuantiti sedikit **
** tempahan URGENT boleh disiapkan dalam tempoh 14 hari bekerja untuk kuantiti 1000pcs ke atas sahaja **

Friday, October 18, 2013

My Mini Pelamin Slideshow



Pelbagai contoh Mini Pelamin boleh dijadikan Idea Manis untuk merayakan majlis istimewa anda bersama insan tersayang

Friday, October 11, 2013

Mengapa Rawatan Seri Pengantin Penting?

Baju yang cantik, pelamin yang cantik, khemah yang cantik tidak akan dapat menyorokkan wajah pengantin yang tidak berseri...

Seri Pengantin datang dari dalam diri

Jangan biarkan diri anda menjadi Pengantin yang hilang serinya...

Rawatan untuk lelaki
Rawatan untuk perempuan

Tempahan [Call SMS Whatsapp] 010-5157758



Wednesday, October 2, 2013

Bengkel Andaman Pengantin DUA hari



Fees kelas 2 hari rm700

Ada diskaun 50% utk early bird yg bayar deposit sebelum 05 Okt 2013
So Early Bird hanya bayar kelas 2 hari rm350...

Ada ke kelas andaman yang rm350 utk dua hari ye?
Rasanya susah nak jumpa.
Kalau ada pun yg mengajar tu masih baru

Anyway, kelas ni praktikal 95% dan ini kelas andaman, bukan kelas solekan peribadi dan mekap artis kami ni professional didatangkan khas dari istana budaya

Untuk yg berminat boleh buat bayaran deposit rm150 ke:
Maybank 562777201100 D RAZ Enterprise
CIMB 12320001457203 Nor Azian Jamil

Baki bayar masa hari pertama datang kelas
Related Posts with Thumbnails