Jom Ikut Kami Sebagai Rakan

Daftar email anda untuk mendapatkan jadual bengkel terkini

Search This Blog

Koleksi Mini Pelamin 2012

Koleksi Mini Pelamin 2012
Sila Klik Gambar Untuk Melihat Koleksi 2012

Tuesday, December 10, 2013

Gemuk Bukan Salah Kami!!!

ISH..GEMUK BUKAN SALAH KAMI !!
...
...
SALAH MAKANAN MALAYSIA YG TERLALU SEDAP NI...

Sapu Dan Kurus Saje, Turun 6-8kg dalam 20 hari tanpa Senaman dan Diet !

- Kurus bahagian kaki, peha 2 inches dlm 20 hari.
- Kurus bahagian tangan, lengan 1.5 inches dlm 20 hari.
- Kurus bahagian perut 3 inches dlm 20 hari.

Teknologi terbaru Korea Slimming Mousse 10kali ganda berkesan membakar lemak badan terkumpul dalam 15 minit berbanding dgn cream,gel dan spray!

===========================
Nama Produk: OPA SNOW Slimming Foam
Harga: RM90
===========================

OPA SNOW Slimming Foam: It's not Gel, Its not Cream, Its Slimming Mousse! Try your Instant result with 15 minutes, and obvious result in 7-14days !

Kelebihan Opa Snow
a) Khusus
OPA SNOW adalah satu-satunya produk di dalam dunia yang mampu menggantikan senaman atau aktiviti lasak untuk tujuan melangsingkan badan, ia mampu menembusi melalui kulit anda, meningkatkan kecekapan haba dan yang paling penting OPA SNOW sangat berkesan dalam pembakaran lemak jauh ke dalam badan anda.

b) Kecekapan Tinggi
OPA SNOW berjaya meningkatkan pembakaran lemak di kawasan lemak-lemak yang tertentu, membuang struktur lemak yang tidak diingini untuk hasil yang mengagumkan, licin dan cantik.

c) Selamat
OPA SNOW merangkumi bahan-bahan yang berkualiti dan semulajadi untuk menghasilkan kesan yang unik dalam pembakaran dalaman yang panas selepas menggunakannya, namun rasa sejuk dan menyegarkan dari luaran. Sesuai untuk semua jenis kulit.

d) Keputusan Komprehensif
Pakej 4in1 badan: Pengurusan badan dengan cara yang sihat, membentuk badan ideal, Anti-kedut dan Kunci Kelembapan Kulit. OPA SNOW menyelesaikan masalah kulit yang berlemak di kawasan terdedah, kulit kendor longgar, selulit dan keadaan kulit yang kering.

Langkah-langkah penggunaan OPA SNOW
1.Goncangkan botol OPASNOW sebelum guna selama 30saat.
2.Semburkan mousse OPASNOW pada kulit .
3.Urut 1-2minit sampai mousse menyerap ke dalam lapisan kulit.
4.Senaman dalaman bermula dan memecahkan sel-sel lemak di bawah kulit.

Bahan-bahan
OPA SNOW mengandungi bahan-bahan utama seperti Green Coffee Bean, Minyak Jojoba, Ekstrak Halia dan Ekstrak Daun Imatinib. Ini ekstrak tumbuhan menyumbang dengan ketara ke dalam proses detoksifikasi badan dan sudah tentu, pada masa yang sama juga meningkatkan keanjalan kulit.

Kacang Kopi Hijau: Mengawal metabolisme kulit dan mengeluarkan cecair badan tambahan untuk bertarung dengan kulit tidak sekata.

Minyak Jojoba: melembapkan dan memerangi penuaan.

Ekstrak Halia: pantas meningkatkan badan dan kulit metabolisme

Ekstrak Daun Imatinib : Melancarkan peredaran darah dan meningkatkan metabolisme.

Opa Snow sesuai untuk golongan:
(A) Wanita moden
Tidak perlu berdiet! Tidak perlu bersenam! OPA SNOW boleh membakar lemak dengan mudah walaupun dengan memakai pakaian yang bergaya. OPA SNOW boleh dibawa ke mana sahaja anda pergi dan hasilnya anda akan mendapat bentuk badan yang langsing dan menawan!

(B) Office Lady
OPA SNOW amat sesuai bagi mereka mempunyai berat badan berlebihan akibat tekanan kerja dan gaya hidup yang tidak sihat seperti kurang bersenam dan makan berlebihan. Ini akan meningkatkan keyakinan anda di tempat kerja.

(C) Ibu Selepas Melahirkan Anak
Para Ibu pasti akan menyukai produk ini! OPA SNOW akan menghilangkan selulit atau kesan kulit kendur selepas melahirkan anak serta menghilangkan lebihan lemak yang tidak diingin daripada badan ibu!

(D) Pertambahan berat badan apabila usia meningkat
Adalah normal kepada mereka yang berusia (30-40 tahun) akan mendapat berat badan berlebihan disebabkan kadar penurunan kadar metabolisma yang ketara. Kepada mereka yang mempunyai kesedaran yang tinggi, OPA SNOW boleh membantu membakar lemak dibahagian tertentu seterusnya dapat menjaga kesihatan yang baik.

OPA SNOW bukan cream, bukan gel, tapi dalam bentuk Mousse! 10 kali lebih mudah menyerap ke badan, berkesan membakar lemak badan terkumpul dalam 15 minit !

CARA TEMPAHAN
Harga RM90 termasuk pos ke seluruh Malaysia (Termasuk Sabah dan Sarawak)
Untuk menempah, hantar SMS dengan menulis seperti berikut: 
OPA [jarak] 182 Hantar SMS anda Ke: 018-781 5976






Monday, December 9, 2013

HANTARAN: Al Quran Digital



===========================
Nama Produk: Al-Quran Digital
Harga: RM200
===========================

[DETAIL]
Setiap SET mengandungi:
1. Al Quran
2. Kamus kembara (14 Negara)
3. Buku Cara-Cara Solat & Doa Harian
4. Buku Haji & Umrah
5. Buku Sahih Muslim
6. Earphone
7. USB cable
8. Charger
9. Guidecard / Manual / Index
10. Pen Reader
11. Box/beg

Qari yang masyhur untuk digunakan
** Al-Sudais
** Abdul Basit
** Mahir Alqeeli
** Al-Ajmy
** Al-Ghamidi
** Al-Minshavi
** Al-Afasy
** Al-Hussary
** Al-Hudaify

KELEBIHAN SET INI
• Pen ini boleh membaca Word By Word (sepatah demi sepatah)
• terjemahan ayat Al Quran
• Meningkatkan Mutu Bacaan Al Quran.
• Mudah Dibawa.
• Untuk Menghafal Al Quran.
• Sesuai untuk anak-anak
• Sebagai Hantaran Perkahwinan.
• Sumbangan Kepada Masjid / Madrasah.
• Sedekah Dan Hadiah Untuk Ibu Bapa.

KELEBIHAN EXTRA!!!
1] Bunyi dari Readpen ini TERANG & JELAS, tidak berdesir/terlalu nyaring/pecah
2] Memory sediada besar 4GB
3] Slot memory card/microSD card (TF-Card) untuk tambah memori
4] Kawalan LAJU atau PELAHANKAN bacaan Qari (slow motion/fast fwrd)
5] Jadikan sebagai MP3, simpan file lagu2 nasyid, bacaan doa yang lain dsb
6] Huruf-huruf yang jelas dengan PRAKATA BERWARNA bagi setiap bunyi ayat
7] Panduan Solat serta Bacaan-bacaan DOA yang harian
8] VOICE RECORDING, boleh merakam suara; dengar bacaan qari, rakam, baca sendiri, dengar semula rakaman suara anda

Terbukti berkesan kepada meraka yang belum lancar bacaan dan diyakini kerana setiap mahraj dan tajwid disebut dengan betul.

BONUS POWER : .
*PERCUMA Tasbeh Digital.
*PERCUMA Delivery Seluruh Malaysia.

CARA TEMPAHAN

Harga RM200 termasuk pos ke seluruh Malaysia (Termasuk Sabah dan Sarawak)
Untuk menempah, hantar SMS dengan menulis seperti berikut: 
QURD [jarak] 182 Hantar SMS anda Ke: 018-781 5976


Friday, November 29, 2013

Bedak Arab 3 in 1

Perkongsian info dari Kiz Garden

Jika selama ini anda sentiasa bersusah payah membeli lapik-bedak, foundation & moisturizer semata-mata untuk bagi kulit wajah anda nampak cerah, cantik  menawan dan tidak tahan lagi untuk menghabiskan banyak masa dan wang untuk membeli alat-alat kecantikan seperti yang kiz sebut tadi..


Ataupun anda telah mencuba pelbagai produk pencerahan yang mungkin mencecah ratusan ringgit TETAPI masih tidak memberi hasil..




Maka anda WAJIB meluangkan masa 10 minit untuk menyelesaikan masalah anda itu tadi. INI MUNGKIN PELUANG KEEMASAN YANG ANDA AMAT BERSYUKUR KERANA MENJUMPAINYA…


Memperkenalkan.. 

Bedak Arab Kokuryu (Super Summer Cake) 


Sebuah Produk dari Cherry Laboratory Inc, Tokyo, Japan ini merangkumi 3 asas kecantikan iaitu bedak, foundation & moisturiser dalam 1 produk. Memberi kesan pencerahan semulajadi(natural) dan tahan lebih lama.

Bedak ini bukan hanya berfungsi memberi kesan pencerahan pada kulit, malah bermacam-macam lagi kelebihan yang lain. Tak percaya, jom teruskan membaca 
"8 Sebab Mengapa Anda Perlu Memilikinya"


8 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MEMILIKI BEDAK ARAB INI 



1. Kesan pencerahan semulajadi
tidak menghitam, tidak menggelapkan kulit anda beserta UV protection

2. Halal & Suci.
Boleh dipakai untuk solat. Juga boleh bertahan hingga 8 Jam lamanya. Wow! Maknanya, anda tidak perlu memakainya banyak kali. 

3. Tidak BERMINYAK & Tidak MELEKAT 
Tidak berminyak dan tidak melekat pada tudung (Bedak ini akan meresap terus ke dalam wajah anda dengan cepat selepas dipakai)

4. Kelihatan lebih cantik jika berpeluh
Percaya atau tidak, walaupun anda berpeluh, anda tetap akan kelihatan lebih cantik berseri dengan bedak ini (kalau berpeluh hanya 'dap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka). Senang bukan?

5. Mengikut warna/jenis darah
Selepas dipakai, ia akan mengikut warna darah anda. Bermakna, sesuai untuk semua kulit. Sesiapa pun sesuai untuk menggunakan bedak ini.

6. Span yang lembut, Mudah dipakai, tidak kepam
Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai &  tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan. 

7. Penjimatan sehingga 30 peratus
Tidak perlu lagi membeli foundation, alas-bedak &  moisturiser kerana ianya sudah digabungkan dalam satu produk istimewa, Bedak Arab Kokuryu (Super Summer Cake).

8. Compact & Mudah Dibawa.
Bekas bedak ini yang kecil dan compact membuatkan ianya mudah untuk dibawa kemana sahaja disamping dapat menjimatkan ruang handbag anda :)




Ok tak perlu nak terangkan panjang-panjang sangat, mari lihat hasil para pemakai Bedak Arab ini..






Inilah dia gambar sebelum & selepas memakai Bedak Arab Kokuryu (Super Summer Cake). Lebih banyak testimoni pelanggan akan dimasukkan dari semasa ke semasa. Tapi apa yang boleh saya katakan, memang sangat berbaloi untuk anda memiliki bedak ini. Anda sendiri sudah melihat hasilnya bukan.

Oopps, mungkin ada antara anda yang masih tertanya-tanya, " Senang ke nak pakai 'benda' ni?" , "Kang kalau aku beli sekali bukan main susah nak pakai kang, aish..
"

Cara Menggunakan Bedak Arab
Jawapan yang saya akan bagi senang je, anda hanya perlu Basahkan span Bedak arab ini,kemudian barulah anda sapu ke muka seperti biasa. Senang bukan?

Kecantikan adalah milik setiap insan

Sekarang nampaknya saya sudah membongkarkan satu produk yang sangat-sangat membantu anda untuk memberi kecantikan yang anda inginkan. Kini anda sudahpun tahu hasil ataupun kesannya. Anda juga sudah mengetahui tentang cara penggunaannya. Anda sudah TAHU apa KEHEBATANNYA..


Perkara TERAKHIR yang perlu anda ketahui hanyalah 
"Bagaimana untuk memiliki 'kecantikan' ini ?"


DAPATKAN BEDAK ARAB KOKURYU (SUPER SUMMER CAKE) SEKARANG!!


Berat : 50 grams
Tahan : Sehingga 8 bulan
Postage : PERCUMA

RM99.90
RM80.00
RM65.00 Sahaja

Order Melalui Facebook : House Of AzzaLynn Bridal
Order melalui sms/Whatsupp : 010-5157758

*Harga mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa, lakukan tindakan anda sekarang!*

Friday, November 15, 2013

Bengkel Wanita: Cantik Di Mata Cantik Dari Hati






Kenali siapa diri anda dan berikan penampilan yang menarik dengan solekan yang tepat serta dapatkan kulit yang cantik. 

BONUS!!!:
+ Teknik Facial
+ Kenali Peribadi
+ Teknik Solekan
+ Peluang Usahawan Muda

Sememangnya Cantik itu Datang Dari Hati.


Dapatkan promosi EARLY BIRD sebelum 20 Disember 2013

SMS/WhatsApp 010-5157758 012-2399629
daftar@draz.my


Tuesday, November 12, 2013

Anda seorang yang pengotor?

Atasi masalah jerawat daripada akar umbinya

Kenali lokasi jerawat anda.

Di manakah kedudukan jerawat anda?
+ dahi
+ dagu
+ pipi
+ belakang badan
+ kepala

Kepakaran kami adalah memastikan anda mengetahui cara-cara mengatasi masalah jerawat yang menjadi kegusaran para wanita terutamanya gadis yang baru akil baligh.

Bagi gadis mahupun jejaka yang ingin mendirikan rumahtangga, jerawat badan pastinya menjadi igauan besar buat anda. Pasti MALU BESAR jika si dia nampak kita ni seolah-olah seorang yang PENGOTOR kan?

Hubungi kami untuk bantuan. Jangan menyesal apabila jerawat anda menjadi satu penyakit

Hantarkan persoalan dan masalah jerawat anda kepada 
azian@draz.my agar kami dapat membantu anda dengan lebih baik. 

010-5157758
012-2399629





 

Sunday, November 10, 2013

Kenali Tea Tree dan Kepentingannya kepada kulit kita

Ini pokok Tea Tree (Melaleuca)

Banyak kelebihan Tea Tree ini
Khasiat utamanya ialah menyembuhkan JERAWAT!!!
Sebab itu, kalau anda baca bahan-bahan yang membantu mengatasi masalah jerawat samada di kulit wajah atau di badan pasti akan ada bahan terkandung minyak Tea Tree.




Saturday, November 9, 2013

Penat Menjalani Kehidupan?


Ketika kita mengeluh: 
“eeeiii, aku penat sangat..."
ALLAH menjawab : 
“ Dan KAMI jadikan tidurmu untuk istirehat " (78 : 9)

Ketika kita mengeluh :
“Beratnya dugaan ni, tak sanggup rasanya aku..."
ALLAH menjawab :
“ AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupan” (2 : 286)

Ketika kita mengeluh :
“Serabutnyaa..."
ALLAH menjawab :
“ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ” (13 : 28)

Ketika kita mengeluh :
“Apa yang aku buat ni semua sia-sia..."
ALLAH menjawab :
” Siapa yang mengerjakan kebaikan sebesar biji dzarah sekalipun, niscaya ia akan melihat balasannya ” (99 : 7)

Ketika kita mengeluh :
“ takdak sorang pun yang nak tolong aku..."
ALLAH menjawab:
“ Berdoalah (mintalah) kepadaKU, niscaya Aku kabulkan untukmu ” (40 : 60)

Ketika kita mengeluh :
“ Aku sedihh sangat...”
ALLAH menjawab :
“ La Tahzan, Innallaha Ma’ana. Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya Allah beserta kita " (9 : 40)

Monday, October 28, 2013

Kenali Personaliti Melalui Tulisan Tangan



Kenali Personaliti Melalui Tulisan Tangan

Cuba para pembaca sekalian perhatikan bentuk tulisan sendiri, setelah itu sila selidik personaliti anda menerusi guideline (panduan) dibawah. Kajian ini telah dilakukan oleh Dato' Dr Haji Fadzilah Kamsah. 

Pertama: Tekanan
i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
(Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif)

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
(Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit)

Kedua: Bentuk Tulisan
i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat.
(Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan - otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp (tajam)
(Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri - otak logikal)

Ketiga: Kecondongan
i. Condong ke kanan
Extrovert: suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
Introvert: suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak
Systematik, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur
Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat: Kerapatan
i. Jarang-jarang
Tak suka campur gaul dengan orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima: Pada huruf J, G, Y, Z
i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam: Pada palang huruf kecil T (t)
i. Tinggi
Tahap aspirasi tinggi

ii. Rendah
Mudah berpuas hati, cita-cita rendah

iii. Tengah-tengah
Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

Rumusan:
Tulisan dapat mencerminkan peribadi. Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam hidup.

Sumber : pemaniskata.blogspot.com

Thursday, October 24, 2013

Feedback CD Al Quran 30 juzuk





Doorgift CD Al Quran 30 juzuk

Sangat bermanfaat untuk dihadiahkan kepada tetamu anda
Boleh diperdengarkan di dalam kereta sewaktu perjalanan.
Boleh diperdengarkan di rumah sambil dapat memperbaiki bacaan dan hafalan.
Hadiahkan CD Al Quran ini untuk tetamu anda yang hadir ke majlis Perkahwinan/Aqiqah/Cukur Jambul/Bacaan Tahlil-Yaassinn.
InsyaAllah manfaatnya pasti berganda!

500pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
1000pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
FREE white jacket/plastic cover for CD (tak boleh pilih)
FREE Design (boleh ubah nama dan tarikh atau berikan contoh design impian anda)

CD yang dah siap perlu diambil di Puchong atau Taman Dato Senu KL [Tiada kos penghantaran dikenakan]
Bagi yang tak boleh ambil sendiri di kedai kami: Kos pengeposan perlu di tambah mengikut berat dan saiz kotak serta lokasi anda

Hubungi kami utk dan mendapatkan nasihat rekaan dan warna pilihan.
Call 012-2399629 
WhatsApp: +6010-5157758
Email: nlynnda@yahoo.co.uk
Pengesahan tempahan melalui email sahaja. 

** Seelok-eloknya tempahan dibuat 4 minggu (hari bekerja - tidak termasuk cuti umum) sebelum majlis bagi mengelakkan kelewatan penerimaan**
** kami TIDAK menerima tempahan URGENT untuk kuantiti sedikit **
** tempahan URGENT boleh disiapkan dalam tempoh 14 hari bekerja jika kuantiti 1000pcs ke atas **

Feedback CD Al Quran 30 Juzuk


Doorgift Cd Al-Quran 30 Juzuk



Sangat bermanfaat untuk dihadiahkan kepada tetamu anda
Boleh diperdengarkan di dalam kereta sewaktu perjalanan.
Boleh diperdengarkan di rumah sambil dapat memperbaiki bacaan dan hafalan.
Hadiahkan CD Al Quran ini untuk tetamu anda yang hadir ke majlis Perkahwinan/Aqiqah/Cukur Jambul/Bacaan Tahlil-Yaassinn.
InsyaAllah manfaatnya pasti berganda!

Harga Biasa:
300pcs = RM2.50/pc 
100-200pcs = RM5.00/pc
Design RM40 + Sampul CD RM0.50/pc

500pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
1000pcs: FREE Design + FREE Sampul CD
FREE white jacket/plastic cover for CD (tak boleh pilih)
FREE Design (boleh ubah nama dan tarikh atau berikan contoh design impian anda)

CD yang dah siap perlu diambil di Puchong atau Taman Dato Senu KL [Tiada kos penghantaran dikenakan]
Bagi yang tak boleh ambil sendiri di kedai kami: Kos pengeposan perlu di tambah mengikut berat dan saiz kotak serta lokasi anda

Hubungi kami utk dan mendapatkan nasihat rekaan dan warna pilihan.
Call 012-2399629 
WhatsApp: +6010-5157758
Email: nlynnda@yahoo.co.uk
Pengesahan tempahan melalui email sahaja. 

** Seelok-eloknya tempahan dibuat 4 minggu (hari bekerja - tidak termasuk cuti umum) sebelum majlis bagi mengelakkan kelewatan penerimaan**
** kami TIDAK menerima tempahan URGENT untuk kuantiti sedikit **
** tempahan URGENT boleh disiapkan dalam tempoh 14 hari bekerja untuk kuantiti 1000pcs ke atas sahaja **

Friday, October 18, 2013

My Mini Pelamin Slideshow



Pelbagai contoh Mini Pelamin boleh dijadikan Idea Manis untuk merayakan majlis istimewa anda bersama insan tersayang

Friday, October 11, 2013

Mengapa Rawatan Seri Pengantin Penting?

Baju yang cantik, pelamin yang cantik, khemah yang cantik tidak akan dapat menyorokkan wajah pengantin yang tidak berseri...

Seri Pengantin datang dari dalam diri

Jangan biarkan diri anda menjadi Pengantin yang hilang serinya...

Rawatan untuk lelaki
Rawatan untuk perempuan

Tempahan [Call SMS Whatsapp] 010-5157758



Wednesday, October 2, 2013

Bengkel Andaman Pengantin DUA hari



Fees kelas 2 hari rm700

Ada diskaun 50% utk early bird yg bayar deposit sebelum 05 Okt 2013
So Early Bird hanya bayar kelas 2 hari rm350...

Ada ke kelas andaman yang rm350 utk dua hari ye?
Rasanya susah nak jumpa.
Kalau ada pun yg mengajar tu masih baru

Anyway, kelas ni praktikal 95% dan ini kelas andaman, bukan kelas solekan peribadi dan mekap artis kami ni professional didatangkan khas dari istana budaya

Untuk yg berminat boleh buat bayaran deposit rm150 ke:
Maybank 562777201100 D RAZ Enterprise
CIMB 12320001457203 Nor Azian Jamil

Baki bayar masa hari pertama datang kelas

Thursday, September 19, 2013

Tambah Pendapatan Dalam Bidang Solekan

 Jangan Berhenti Kerja!!!


Mengapa anda perlu tambah pendapatan?
Ekonomi semakin sukar. Minyak semakin mahal. Rumah semakin mahal. Makanan semakin mahal. 
Tiada apa yang semakin murah. Hanya bengkel kami ini disediakan dengan kos yang sangat murah tanpa mengurangkan kualiti yang kami berikan. 

PENTING: Bidang Solekan merupakan bidang paling mudah dilakukan TANPA perlu anda berhenti kerja. Jangan berhenti kerja!!!

Tahun 2014 merupakan peluang untuk anda menonjolkan diri kerana keadaan ekonomi dijangka kembali menuju zaman kegawatan. 
Tetapi anda perlu bermula hari ini!!! 
Persediaan dari segi EILMU haruslah dibuat HARI INI dan bukannya menunggu esok.


Rebut Early Bird Promo: 50% Discount Voucher + FREE Makeup Kit 

Wednesday, August 28, 2013

Hadiah Istimewa: Mudahnya Menjemput Rezeki

Tepat jam 10 pagi saya sudah duduk semeja dengannya. Beliau merupakan salah seorang pembaca buku "Mudahnya Menjemput Rezeki”. Deretan kedai makan di kawasan Bukit Yong Kelantan, menjadi pilihan.Beliau yang dimaksudkan ialah En. Azlan. Umurnya baru 25 tahun.

Biarpun masih muda, beliau menyimpan beberapa kisah menarik. Khususnya pengalaman beliau ‘Menjemput Rezeki’. Pemuda yang sedang duduk di hadapan saya ketika itu rupa-rupanya seorang Jutawan Muda.

“Bagaimana Tuan bertemu dengan buku itu?”, saya segera melontar soalan setelah beberapa minit berkenalan.

“Petang semalan saya pergi berbekam di sebuah pusat rawatan bekam. Di sanalah saya terlihat buku tersebut. Perkataan “menjemput” pada judul buku itu sangat menarik perhatian saya. Lalu saya terus membelinya. Apabila sampai di rumah saya terus membacanya sehingga jam 1 pagi. Ternyata ia sebuah buku yang sangat membekas di hati saya.”

“Kemudian saya berdoa agar dipertemukan dengan penulisnya. Syukur Alhamdulillah, tidak sampai 24 jam Allah izinkan kita bertemu.”

“Apa yang Tuan tulis di dalam buku itu seperti menceritakan kisah hidup saya. Benar Tuan, hari ini saya yakin untuk mengatakan bahawa; menjemput rezeki terbukti LEBIH MUDAH dari mencari rezeki. Ya, sesungguhnya ‘menjemput’ lebih mudah berbanding ‘mencari’. Alhamdulillah, sudah hampir dua tahun saya menggunakan cara ini. Saya ingin kongsikan salah satu kisah saya kepada Tuan.” tambahnya lagi.

Seperti orang mengantuk disorongkan bantal, saya pula yang teruja mahu mendengarnya. Mengapa tidak? Buat kesekian kalinya saya berpeluang lagi mendengar sebuah kisah ‘from zero to hero’.

“Segalanya bermula pada bulan Ramadhan 2010. Masa itu saya benar-benar berada di garis mula memburu impian ini. Saya benar-benar bermula dari kosong.” beliau memulakan kata.

“Bermula dari kosong? Apakah yang berlaku sebelumnya?” soal saya pula.

Saya dari keluarga susah. Malah pernah dibanci sebagai keluarga paling miskin di Besut. Saya masih ingat lagi saat melihat ibu saya menangis. Ibu menangis kerana sedih melihat ulat di kocek baju saya. Pada masa itu saya bekerja sebagai budak pengangkut sampah.

Saya katakan kepada ibu agar jangan sedih dan mohon terus doakan kejayaan saya. Saya yakin akan kasih sayang Allah kepada hamba-Nya. sebelum kita diberi nikmat kita tentu diuji dulu. Begitulah lazimnya. Itulah juga yang berlaku kepada saya.

Semasa bergelar pelajar lagi, saya sudah mula berusaha mencari duit. Malah saya pernah mengusahakan kebun jagung seluas 13 ekar berhampiran KIST (Kolej Islam Sains dan Teknologi ) cawangan Bachok. Kebun seluas itu juga saya kerjakan bersendirian.

Saya masih boleh dilihat mencangkul di kebun jagung walaupun 30 minit lagi peperiksaan akan bermula.” terang beliau sambil ketawa.

“Kebun jagung yang sudah hampir membuahkan hasil itu menjadi sandaran saya . Kerana itu saya nekad dengan keputusan berhenti belajar. Kononnya untuk memberi tumpuan kepada bisnes kebun jagung saya. Namun, takdir Allah mengubah segala-galanya. Ribut kuat yang jarang – jarang berlaku telah melanda kawasan Besut. Seterusnya memusnahkan segala impian saya.”

“Ia berlaku pada masa tongkol-tongkol jagung sudah mula menguning. Saya terduduk. Segalanya musnah sekelip mata. Bukan sahaja harapan meraih untung hancur berkecai. Malah saya terpaksa pula menjual satu-satunya motorsikal buruk yang saya ada demi melunaskan sewa tanah kepada orang kampung. Selepas itu saya hanya berjalan kaki”

“Sudahlah begitu, saya terpaksa juga berdepan dengan pilihan yang berat. Iaitu pilihan di antara mahu meneruskan kuliah saya di KIST atau sebaliknya. Minat saya yang membuak-buak terhadap bisnes memaksa saya membuat pilihan ke-2. Hasilnya saya dicemuh oleh hampir semua orang yang saya kenal. Masa depan saya gelap kata mereka!”

“Pada masa itu saya merasakan sedang berada di titik paling bawah dalam roda kehidupan ini. Saya kehilangan kebun. Saya kehilangan kuliah dan tiada kerja. Sudah tentu saya tiada wang. Saya tidak punya apa-apa lagi.

“Pada masa itu saya cuma ada Allah. Itulah satu-satunya harapan saya. Saya memujuk hati untuk mempercayai bahawa takdir Allah semuanya baik” terang beliau bak air yang mengalir.”

“ Seterusnya pada hari bersejarah itu, saya bertemu seseorang dan mohon dipinjamkan wang sebanyak RM50 bagi memulakan hidup baru. Modal itu sebahagiannya saya gunakan untuk fotostat sebanyak 300 keping risalah dengan maksud mahu menjual tanah bagi pihaknya. Dengan harapan bolehlah mendapat sedikit komisyen jika ada orang yang mahu membeli.”

“Pada ketika itu saya memang tidak tahu apa-apa tentang urusan jual-beli tanah. Apa yang saya tahu cuma mahu mengedarkan risalah. Dan memang hanya itu saja peluang yang saya ada. Rasa terpaksa dan malu usah cakap. Saya tidak mampu untuk memikir selainnya.”

“Benarlah sesungguhnya Rezeki dari Allah. Sesingkat 3 jam saya berhasil mendapat RM2000 dari usaha itu. Seterusnya meningkat menjadi berpuluh dan beratus ribu ringgit; dan dalam tempoh beberapa bulan sahaja seorang yang asalnya ‘zero’ tiba-tiba menjadi ‘hero’. “

“Ya, saya benar-benar menjadi hero sehingga saya lemas dan leka dalam limpahan rezeki yang tidak disangka-sangka itu.”
“Syukur kepada Allah yang segera memimpin saya agar segera kembali ke pangkal jalan. Saya segera sedar bahawa rezeki itu sesungguhnya kurniaan Allah dan bukan kerana hebatnya usaha dan kepintaran saya.

“Boleh tuan terangkan secara khusus apakah amalan tuan sehingga mendapat rezeki yang luar biasa itu?” saya memotong ceritanya.
“Apa yang tuan tulis di dalam buku, itulah yang saya amalkan. Contohnya, saya tidak akan memulakan kerja selagi belum bersedekah. Begitulah yang saya lakukan setiap hari. “

“Alhamdulillah rezeki terus datang mencurah-curah sehingga sejuta yang pertama dapat saya raih dalam tempoh setahun. Tepatnya pada bulan ramadan tahun berikutnya. Iaitu pada bulan ramadan tahun 2011.
“Pada suatu hari saya mendapat panggilan telefon dari seseorang yang mahu menjual tanah. Tanah seluas 5 ekar itu terletak di Kampung Raja, Besut. Tuan tanah dengan senang hati mahu menjualnya kepada saya. Malah beliau mahu menjualnya dengan harga RM428,000. Ternyata harga yang ditawarkan itu jauh lebih rendah dari harga pasaran. “

“Kemudian saya pecahkan tanah itu menjadi beberapa lot dan menjualnya semula. Keseluruhan tanah-tanah lot itu dapat dijual dalam tempoh setahun. Urus niaga itu berjumlah RM1.5 juta. Akhirnya seorang budak miskin berjaya menjadi jutawan.”
“Hari ini apabila direnung kembali skrip kehidupan lalu, saya segera insaf . Rezeki besar yang Allah beri sesungguhnya bukan sekadar untuk memenuhi keperluan saya semata-mata”

“Rezeki yang melimpah-ruah itu rupa-rupanya untuk dikongsi dengan ramai orang lain yang lebih memerlukan. Alhamdulillah dengan izin-Nya saya berusaha menjaga kebajikan sekitar 70 orang anak-anak yatim dan miskin. Mereka berada di Besut, Pakistan, Kemboja dan Indonesia. “

“Saya percaya jumlah mereka ini akan bertambah lagi. Namun, saya tidak pernah bimbang tentang rezeki. Sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui keperluan saya. Saya sekadar melakukan kerja-kerja yang saya mampu, selebihnya biarlah Allah melakukan kerja-Nya. “

“Akhirnya saya sampai ke titik keyakinan bahawa menjemput rezeki itu lebih mudah berbanding mencari-cari rezeki. Yakni mengutamakan Allah dalam setiap masa dan keadaan.”

“Saya suka membaca dan sudah membaca berpuluh buku yang bagus-bagus. Secara peribadi saya suka untuk mengatakan buku ‘Mudahnya Menjemput Rezeki’ merupakan buku kedua yang membekas di hati saya selepas ‘La Tahzan’ tulisan Dr. Aid.

“Tuan mesti terus menulis dan menyampaikan kebenaran.” katanya tegas.
Saya tersenyum dan berdoa di dalam hati,

“Ya Allah, limpahkanlah taufik dan hidayah-Mu agar setiap pemilik buku ‘Mudahnya Menjemput Rezeki’ diberi kekuatan untuk beramal dengan apa yang sudah mereka baca. Amin, amin, amin ya Allah…”

“Sesungguhnya kisah ini sekadar satu titik kecil dari rahmat Allah yang melimpah ruah ke atas semua makhluk-Nya.” Bisik saya lagi. :

Nota: Artikel ini pernah diterbitkan di Majalah Anis terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd, keluaran Oktober 2012.
Hadiahkan Diri Anda, Kekasih Hati, Keluarga ataupun Rakan Baik Anda sebuah Buku Mudahnya Menjemput Rezeki
Hubungi 012-2399629 || order@draz.my


Monday, August 26, 2013

Tips dan Rahsia Solekan




Bengkel Solekan Peribadi bersama Mekap Artis Professional
Tarikh: Dec 2015
Hari: TBA
Masa: 9pg-2ptg 
Lokasi: Taman Puchong Intan, Puchong (alamat akan diberi kepada yang mendaftar sahaja)

Apa yang anda akan pelajari?
+ Mengenali bentuk wajah
+ Jenis solekan yang sesuai dengan wajah
+ Jenis dan warna bedak asas yang sesuai dengan wajah
+ Jenis solekan mata yang cantik untuk wajah anda
+ Rahsia dan langkah-langkah menaikkan seri wajah anda
+ Rahsia mendapatkan kulit yang cantik 

Sijil dan nota diberi
Yuran Biasa: RM350 

Diskaun 50% (jika mendaftar sebelum 31 Oktober 2015: hanya bayar RM175 
Tambahan Istimewa 50% : Anda boleh bawa seorang rakan dengan yuran RM175 untuk dua orang. TERHAD untuk yang mendaftar sebelum 31 Oktober 2015 sahaja

Bagi yang berminat, bayaran deposit RM75 boleh dibuat ke: 
MAYBANK 562777201100 D RAZ Enterprise 
(jika perlu guna CIMB atau RHB sila bagitau kami)

Baki RM100 perlu dibayar semasa datang ke kelas

Setelah bayaran dibuat hantar email daftar@draz.my dan berikan maklumat di bawah:
+ Bank slip/transaksi bayaran 
+ Nama Penuh 
+ No IC 
+ Telefon

Terima kasih di atas minat anda

Anda juga boleh Whatsapp info tersebut kepada 012-2399629

Sunday, August 25, 2013

Bengkel Solekan Peribadi bersama Mekap Artis Professional


Tarikh: 15 September 2013 
Masa: 9pg-2ptg 
Lokasi: Taman Puchong Intan, Puchong (alamat akan diberi kepada yang mendaftar sahaja)

Sijil dan nota diberi

Yuran Biasa: RM350 
Diskaun 50% (jika mendaftar sebelum 31 Ogos 2013: hanya bayar RM175 
Tambahan Istimewa 50% : Anda boleh bawa seorang rakan dengan yuran RM175 untuk dua orang. TERHAD untuk yang mendaftar sebelum 31 Ogos 2013 sahaja

Bagi yang berminat, bayaran deposit RM75 boleh dibuat ke: 
MAYBANK 562777201100 D RAZ Enterprise 
(jika perlu guna CIMB atau RHB sila bagitau kami)

Baki RM100 perlu dibayar semasa datang ke kelas

Setelah bayaran dibuat hantar email daftar@draz.my dan berikan maklumat di bawah:
+ Bank slip/transaksi bayaran 
+ Nama Penuh 
+ No IC 
+ Telefon

Terima kasih di atas minat anda

Hubungi 012-2399629


Friday, July 19, 2013

PART 1: Kenali Bedak Asas KRYOLAN Anda



Ramai yang beriya-iya nak melaram licin meletupppp macam Rozita Che Wan kan raya raya ni.

Haa... tapi main beeeeeliiii je tak pernah nak ambil tahu apa yang dibeli... Lepas tu... tak pakai sebab.... sebabbbb... sebab tak sesuai dengan kulit... betul kan?

OK... dengan ini saya dengan senang hati nak berkongsi ilmu yang ada ini dengan anda semua. Ilmu wajib dikongsi bagi membantu anda semua menambah nilai hidup anda menjadi insan yang BIJAK dalam membeli mahupun menggunakan sesuatu produk.

Jangan main ikuuuuutttt je cakap kawan kawan mahupun jurujual yang mengatakan ini bagus, itu bagus... Ini adalah kerana, setiap WANITA mempunyai kulit yang berlainan dan tak semua produk boleh digunakan oleh anda semua.

Untuk semua pelanggan, saya selalunya akan bertanya DUA Soalan berikut:
1) Kenapa anda nak beli foundation ni?
... Kemudian diikuti dengan
2) Apa jenis kulit anda?
.. tu biasanya DUA Soalan Asas yang saya akan tanya.
selepas mendapat jawapan, barulah saya akan kongsikan apakah yang sesuai dengan kulit anda

Hari ini, saya nak kongsikan 3 jenis Bedak Asas iaitu Foundation yang ada dalam koleksi KRYOLAN
1. KRYOLAN Ultra Foundation
2. KRYOLAN Supra Color
3. KRYOLAN TV Paint Stick

Nak tahu Apa persamaannya?
Nak tahu Apa perbezaannya?
Nak tahu Apa kegunaannya?


- KITA BERSAMBUNG di PART 2 -

Saturday, July 13, 2013

Anda mencari produk HALAL yang boleh dibawa solat?

Anda mencari produk HALAL yang boleh dibawa solat?
Terutama bagi bakal pengantin
Tahukah anda produk apa yang mekap artis anda gunakan?

FARMASI ialah nama asal produk FCC  
FCC ialah singkatan Farmasi Color Cosmetics
FCC ialah produk yang di YAKINI HALAL
Alat solek FCC boleh digunakan sewaktu solat kerana ia tiada bahan yang meragukan
FCC ialah produk IMPORT dari Istanbul Turki
FCC berKUALITI Tinggi
FCC MAMPU Milik kerana harganya amat berpatutan setanding KUALITI
FCC SANGAT Cantik digunakan dan tahan lasak
FCC banyak MEMBANTU mengatasi masalah kulit pengguna terutama yang ada masalah jerawat, pigmentasi dan kedutan
FCC harum dan segar meskipun anda berada di tengah panas terik dan kuat berpeluh

http://fcc-makeup.blogspot.com/

Tuesday, May 28, 2013

Tips Asas Memilih Pelamin Mini


Bagaimana hendak memilih Pelamin Mini yang sesuai?

Ikuti tips asas berikut:
  • Berbincang dengan keluarga tentang perkara berikut:
    • kos = siapakah yang mengeluarkan belanja dan berapakah jumlah kos yang ingin dibelanjakan
    • tetamu = jenis tetamu yang bakal dijemput samada melibatkan tetamu VVIP, VIP, golongan konglomerat serta saudara mara/sahabat handai dari luar negara
    • tema = tema merupakan pilihan dari segi warna ataupun konsep yang ingin ditonjolkan dalam sesebuah majlis 
  • Berterus terang dengan keluarga bahawa Pelamin Mini adalah kecil dan sepadan dengan kos yang dikeluarkan.Ini adalah kerana, ada ahli keluarga yang menggambarkan bahawa Pelamin Mini ini akan dapat membuat penutupan penuh terhadap ruang yang hendak digunakan.
  • Ambil ukuran tempat yang dicadangkan hendak diletakkan Pelamin Mini. Contohnya ukuran ruang tamu, bilik tidur, tepi tangga, sliding door.
  • Berbincang dengan pihak pembekal pelamin dan pastikan anda mendapat lukisan/gambaran dilukis dan ditulis secara terang dan jelas bagi mengelakkan kesilapan

Dapatkan khidmat nasihat PERCUMA dari saya jika anda memerlukan bantuan pakar;
- Lynnda@AzzaLynn Bridal -
012-2399629
Related Posts with Thumbnails