Jom Ikut Kami Sebagai Rakan

Daftar email anda untuk mendapatkan jadual bengkel terkini

Search This Blog

Koleksi Mini Pelamin 2012

Koleksi Mini Pelamin 2012
Sila Klik Gambar Untuk Melihat Koleksi 2012

Monday, December 12, 2011

Sekitar Bengkel Dandanan Rambut Professional



Bengkel Andaman Rambut Professional
oleh AzzaLynn Bridal

ramai yg takut pakai curling thong sbb takut terbakar
sebab tu kena belajar cara yg betul
curling thong adalah effect paling baik berbanding hot curler

belajar secara persendirian... anda akan dapat menangkap ilmu tanpa perlu bersaing dgn peserta lain di dalam kelas...



teknik asas ini nampak saja mudah
tapi hakikat sebenar, kalau tak tahu teknik, mmg tak dapat hasil yg superb

jurulatih kami mengajar teknik yg tepat dan betul bagi meletak hairpin yg disorok dari pandangan mata...



Bengkel Andaman Rambut Professional
oleh AzzaLynn Bridal

hair partitioning... buat hair partitioning tanpa nampak hair partition... bukan mudah... tapi bukan susah... kena tahu teknik ya!!!

belajar secara persendirian... anda akan dapat menangkap ilmu tanpa perlu bersaing dgn peserta lain di dalam kelas...

* teknik yg sangat mudah di fahami
* pembelajaran secara slow n steady kerana ramai mak andam atau mekap artis malaysia lambat nak pickup teknik dandanan rambut yg sangat mudah ini
* latihan secara praktikal ke atas model sebenar
* latihan oleh jurulatih professional dan berpengalaman

Hubungi Lynnda 012-2399629

Monday, October 31, 2011

Sekitar Bengkel Skil Pemakaian Tudung Pengantin



Ini adalah sebahagian Berita Bergambar untuk sesi Bengkel Skil Pemakaian Tudung Pengantin yang dianjurkan oleh AzzaLynn Bridal.

Peserta menjalani latihan praktikal sepanjang sesi berlangsung.

Gambar dah lama baru dapat upload sebab dah nak transfer gambar ke arkib. hehehehehe.. Etty Gharib pun dah jadi MUA professional skarang nih. Alhamdulillah!!!

Untuk melihat JADUAL KURSUS sila KLIK DI SINI

Anda boleh mendaftar dan memilih tarikh untuk menjalani latihan di AzzaLynn Bridal

Friday, October 21, 2011

BERITA: Bengkel Wedding Planner



Sekitar bengkel Wedding Planner semasa bulan Ramadhan yang lalu.

AzzaLynn Bridal menyediakan kursus lengkap untuk memulakan langkah sebagai wedding planner.
Selain mekap/solekan/andaman serta dandanan rambut, kami turut menyediakan modul Gubahan Bunga Pelamin, Pemasangan Pelamin rumah dan Pelamin Dewan, Pemasangan Mini Pelamin, Pintu gerbang, Red carpet/walkway dan pelbagai lagi.

Latihan diadakan secara hands-on iaitu secara praktikal langkah demi langkah bagi membantu peserta yang tiada pengalaman (Zero Knowledge) untuk memudahkan mengingati dan terus melaksanakan apa yang telah dipelajari.

AzzaLynn Bridal telah berjaya melahirkan ramai wedding planner berwibawa dan ternama dengan menyediakan modul latihan seperti ini.

Dapatkan JADUAL KURSUS di sini http://azzalynnbridal.blogspot.com/p/jadual-kursus.html

Wednesday, September 7, 2011

Wedding Door Gift: Mini Perfume

MINI PERFUME untuk dihadiahkan kepada tetamu
Pasti tetamu anda amat gembira menerima hadiah yang istimewa ini kerana ia sangat ekslusif dan tidak ramai yang boleh memberikan hadiah istimewa ini. Sudah pasti ia menjadi kenangan paling manis buat tetamu anda. Hadiah ini boleh diberikan sewaktu majlis perkahwinan, majlis pertunangan dan juga majlis cukur jambul.
Saiz: 4ml+-
Didatangkan bersama pouch organza ekslusif yang boleh didapati dalam pelbagai warna pilihan.

Ia boleh digantung di pahar ini atau anda juga boleh letakkan di meja tetamu istimewa anda




Saiznya adalah lebih kurang seperti ini. Sangat puas jika dihadiahkan kepada tetamu kerana ia bukanlah kecil seperti kebanyakan mini perfume lain. Selain itu, botol mini perfume yang sangat eksklusif ini tidak sama seperti yg dijual di banyak tempat.



Untuk tempahan door gift HUBUNGI KAMI . Beritahu kuantiti yang anda mahu dan maklumkan kepada kami kos yang anda sudah khaskan untuk mini perfume doorgift ini. Kami mungkin dapat membantu anda.

Tuesday, September 6, 2011

Foundation Sponge: Latex sponge


KRYOLAN/Dermacolor Pink Sponge
Untuk sapuan foundation secara professional, sila gunakan yang ini sahaja. Ia memberikan hasil sapuan yang sangat pantas dan kemas. Tak perlu dibasahkan ketika menggunakannya.


Sponge untuk sapuan foundation jenis cecair (liquid foundation) atau jenis krim (TV Paint Stick foundation). Sering digunakan oleh ramai Make-up Artis dan juga mak andam. Beginner boleh guna yang ni.


||Latex 4 pcs|| || Latex 6 pcs||




Latex triangle (white) 8pcs
Yang ni ramai MUA suka guna. Tak perlu dibasahkan ketika menggunakannya.


Penghantaran menggunakan POSLAJU.


How to Make Payment & Mode of Payment

*****************************************

- Contact AzzaLynn Bridal For Enquiries -
*****************************************

Wednesday, August 3, 2011

KRYOLAN: Translucent Powder

WE HAVE MOVED TO NEW LINK for better management http://kryolanstokis.blogspot.com/

KRYOLAN Translucent Powder
Weight: 60gm

Color Code mostly used by MUA in Malaysia:

TL4 = yellowish tone - natural (AVAILABLE )
TL7 = chocolaty tone - reddish (AVAILABLE )
TL9 = chocolaty tone - whitish (AVAILABLE )

This classical powder preparation is characterized by its fineness and high degree of color neutrality.

Translucent Powder contains a large share of modified rice starch, unique in its specification. It assures great absorption power and enhances the durability of make-up on the skin. Translucent Powder is outstandingly suited for all professional applications. The fine powder particles produce a comfortable, pleasant wearing feeling.

My personal notes:
Translucent means transparent. This powder provides transparent output for your finishing touch. Highly recommended for tanned skin coz it's transparent result will help you prevent the whitish look on your make-up application.
Current Sales & Promotion in THIS LINK



Thursday, July 28, 2011

STOCK Clearance: Set Bulu Mata Palsu


1) PWP01: Purchase One(1) Fake Eyelashes Any Code TS***X (click to view photo) + Underlashes Code U1 + Eyelash Glue White/Black at RM60 PLUS FREE POSTAGE (via POSLAJU Only). Retail Price RM84. You saved RM 26++!!!

2) PWP02: Purchase One(1) Fake Eyelashes Any Code TS***S (click to view photo) + Underlashes Code U1 + Eyelash Glue White/Black at RM55 PLUS FREE POSTAGE (via POSLAJU Only). Retail Price RM81. You saved RM 26++!!!

3) Walkin Special: Purchase One(1) Fake Eyelashes Any Code TS***S or Any Code TS***X or Underlashes U1 at RM11.50. Retail Price between RM26-30. You saved RM 20++!!! This one is not for delivery buyers. You must come to our showroom in Uptown Bazaar Heritage (click to view address) to grab this offer


Gam Putih ATAU Gam Hitam


Underlashes Kod U1


Ready STOCK while stocks lasts


Available stock for TS***X:
TS014X - TS027X - TS022X - TS023X - TS032X - TS009X ONLY


Available stock for TS***S
TS014S - TS017S - TS022S - TS026S - TS030S - TS099S ONLY


items NOT LISTED ABOVE IS NOT AVAILABLE FOR SALE


Due to limited unit of each code, please ask for code availability before you make payment.

How to Make Payment (click to read details)

Sunday, July 17, 2011

Sling Bag for Make-up brushes






Make-up brush sling bag with clip

Type: high quality pvc
Color: black

Beg ini digunakan untuk mengisi berus mekap.
Dengan adanya tali/slinger, ia boleh digunakan untuk sangkut ke bahu, menyilang ke badan atau sangkut di pinggang. Sangat memudahkan kerja sewaktu mekap orang. Ada 2 baris insert.


Terms of Sales & Mode of Payment

*****************************************

- Contact AzzaLynn Bridal For Enquiries -
*****************************************

Thursday, July 14, 2011

Dermacos & Dermacolor Camouflage Cream

Dermacolor camouflage cream

Dermacos camouflage cream in single palette

Dermacos and Dermacolor camouflage cream color chart

Dermacos Camouflage Cream:
- small size 15gm/ml (kalau ada yg jual 25 gm tu maksudnya dia jual brgn made in Indon atau India coz made in Germany takde saiz 25gm utk Dermacos)
- matte effect

Dermacolor Camouflage Cream:
- big size 25gm/ml
- creamy effect

Kod untuk kedua dua item adalah sama:
D1 - very fair - yellowish tone
D2
D3 - i use this for concealer esp for wrinkles area
D3.5 - i use this for concealer esp for wrinkles area
D4 - fair skin
D4.5 - kuning langsat - i use this for my skin tone
D5 - medium tone
D12 - African lady skin tone - fair type
D13 - African lady skin tone - darker type
D14 - more dark tone
D18 - same as Chinese in TV Paint Stick KRYOLAN
D19
D32 - pink blusher
D59
D64
D65

My Indian customers love to use Dermacos dan Dermacolor coz it caters suitable color tones for Indian skin tone. I also have regular customers from South Africa who loves to purchase many stocks of D12, D13 and D14 to be sent to her hometown every month.
Terms of Sales & Mode of Payment

HAPPY SHOPPING!!! ORIGINAL ITEMS MADE IN GERMANY AT COMPETITIVE PRICE!!!

*****************************************

- Contact AzzaLynn Bridal For Enquiries -
*****************************************





Tuesday, July 12, 2011

Makeup Bag For SALE!!!!



Make-up bag
Type: Full partition box
Color: Silver
Material: Box (Luar besi ringan dan bukan kadbod)

A: lihat perbandingan perbezaan saiz mekap bag ini dengan KRYOLAN palet menentukan berapa byk item boleh muat dalam beg ni

B: bukaan beg mekap - 2 tier (2 tingkat) 2 openings (2 bukaan) - utk letak TVP atau lipstick kat sini. yang berikat dengan getah di kanan tu ialah partition dia... boleh buat partitioning juga kalau mahu.. yg berikat panjang di kiri ialah sling dia

C dan D: kalau perasan kat tepi beg tu ada pemegang. ini bermakna beg ni kita boleh sangkut kat bahu sebab ada pemegang dan ada tali sangkut .

E dan F: ukuran ketinggian agak2 macam sejengkal lebih... tu tangan kecik punya ukuran

Make-up bag jenis ini sangat mudah di bawa ke mana-mana. Bezanya dgn warna hitam tu, yg ni boleh sangkut kat bahu. Jenis ini ringan dan amat sesuai untuk mekap artis/mak andam yang comel2. Membantu menjaga kesihatan mekap artis/mak andam.

Ruang pengisian yang banyak dan luas. Sesuai diisi dengan peralatan mekap mahupun set berus.




Make-up bag
Type: Full partition box
Color: Black
Material: Box (Bukan besi dan bukan kadbod)

A dan B: lihat perbandingan perbezaan saiz mekap bag ini dengan KRYOLAN palet menentukan berapa byk item boleh muat dalam beg ni

C, D dan F: bukaan dalam beg mekap ada 3 level tingkat dan partition yang disediakan boleh tukar-tukar ikut sukahati. kalau tak nak pasang pun ok

E: holder (bekas) yg boleh digunakan untuk isi pencil liner, gam, mascara dan benda2 yg tegak2 la...

Make-up bag jenis ini sangat mudah di bawa ke mana-mana. Jenis ini ringan dan amat sesuai untuk mekap artis/mak andam yang comel2. Membantu menjaga kesihatan mekap artis/mak andam.

Keistimewaan beg mekap ini, ia ada banyak partition. Partition boleh pisah-pisah ikut suka hati kita. Lihatlah perbezaan ukuran mekap box ni dengan KRYOLAN palet. Juga terdapat holder (bekas) yang boleh digunakan untuk menyusun pencil liner anda.

Ruang pengisian yang banyak dan luas. Sesuai diisi dengan peralatan mekap mahupun set berus.


Harga Promosi:
RM200 delivery menggunakan SKYNET atau Kangaroo Express
RM220 kalau nak suruh kami deliver guna POSLAJU

Terms of Sales & Mode of Payment

Bridal Bouquet: For Engagement, Solemnization, Wedding

Type: Open Modern
Color Theme: Berry Pink
Flowers: Gred A Red roses, Fernleaf, Chrysantemum

Bridal Bouquet for Solemnization and Wedding Reception of Raha, Melaka

Raha's Solemnization and wedding reception was held in Alor Gajah, Melaka. She wears pink for the solemnization ceremony and also on the reception day. This cute and cheerful lady is very excited showing off her bouquet.

In contrast to her 'Berry Pink' event, Red roses and some off-white colors creates happiness and bring up the spirit for this lovey dovey and romantic couple.


******************

CONTACT US and place your order

******************

That's all for now. We do have many sample of bridal bouquet but I will try my best to relocate all the photos. :) There are too many photos which is still in my PC hehehehehe

Bunga Tangan Untuk Pertunangan, Pernikahan atau Persandingan




Type: Open Modern
Color Theme: Dark Blue
Flowers: Gred A Lipstick roses in Pink, Peacock, Berries

Bridal Bouquet for Wedding Reception of Maria Teo, Putrajaya

Maria's wedding reception was held in Presint 16 Putrajaya.

In contrast to her 'Dark Blue' event, Maria simply requested for something pink for her lovely day. Being Chinese, she says a No-No to Chrysantemum for her wedding bouquet. We value her request and trying our best to fulfill her needs. Alhamdulillah, she's very excited with the outcome.


******************

CONTACT US and place your order

******************

Bridal Bouquet: For Wedding, Engagement, Solemnization


Type: Open Modern design
Color Theme: Gold Cream
Flowers: Gred A off-white roses, berries, Ivy leaves

Type: Traditional with lacey skirt
Color Theme: Gold Cream
Flowers: Gred A off-white roses, berries, Ivy leaves


Bridal Bouquet for Wedding Reception Dr Nurul 4th July 2011 Wisma PKPS Shah Alam

Nurul's wedding reception was held in Wisma PKPS Shah Alam. Her wedding dress is gold and cream. She requested for some off-white color to match her dress. We add some sparkling berries to add to the excitement.

******************

CONTACT US and place your order

******************

Tuesday, July 5, 2011

Makeup Brushes - Berus Mekap



Make-up Brushes
Set of 21pcs
Materials: horse hair/pony hair
Texture: Soft and smooth, easy make-up application
Comes in high-quality black PVC brush holder





In this set, there are 2 foundation brushes, 2 eyeshadow blending brushes and eyeshadow brushes.




This set also have enough blusher, shading, botox and also powder brush.



This set of make-up brushes, suitable for a beginner or professional make-up artist who wish to have a marvelous result while doing the make-up.

Remember gals: A good brush is part of being successful. Without a good brush, you will end up with a sloppy artwork. It's part of untold secret.

I simply adores the blending brush in this set. It is very nice and helpful.

Normal price rm350.
December Promo Price RM240 (self collect in Puchong) RM250 (delivery SM) RM260 (delivery SS)

Ready Stock Only.

Delivery using Poslaju


How to Purchase & Where to Purchase

KRYOLAN Cake Make-up




KRYOLAN Cake Makeup
- sering digunakan oleh end-user utk pemakaian simple ke pejabat.
- hasilnya yang memberikan kesan matte sangat menakjubkan
- ramai yang meminati Cake Makeup ini kerana ia tidak memberikan penampilan yang tebal seperti TV Paint Stick atau Supra Color atau Dermacos atau Dermacolor

"I simply love using KRYOLAN Cake Make-up for daily usage. It's light. It's natural. It covers my pimples and my pigmentation. It smells light and nice also. I use powder sponge puff (my fav is the fit in powder puff. click on the link given and u'll see what i meant) to apply it on my face . It's dry texture is very suitable for my combination (dry to oily) skin. Perfect!" - myself


Kod warna:
Ivory - cerah
NB - natural pink base - i use this color code for daily use... very light and supple effect.. simply love it.. my normal code is D4.5 and using NB cake really relief the burden of having heavy makeup on my face
3W - sangat cerah
4W - cerah
5W - sederhana cerah
FS36 - tone sederhana cerah bernada kuning
FS38 - tone cerah bernada kuning
FS45 - tone cerah bernada putih
NG2 - Warna coklat gelap yg sesuai digunakan untuk sapuan shading pipi, tulang rahang dan juga batang hidung. Ia juga sering digunakan sebagai bedak asas bagi mereka yg mempunyai tona kulit gelap atau tan.

Terms of Sales & Mode of Payment

*****************************************
- Contact AzzaLynn Bridal For Enquiries -
*****************************************

Monday, May 23, 2011

Skil Membentuk Kening: Advance Class



Tarikh & Masa:
SETIAP SABTU - 4:00 petang
SETIAP SELASA - 8:30 malam
Lokasi: AzzaLynn Bridal, Puchong

Yuran Promosi: RM50 seorang


Sila emailkan bukti pembayaran iaitu bank slip atau salinan transaksi ke nlynnda@yahoo.co.uk. atau bawa slip tersebut semasa hadir kelas.
Sila buat perkara berikut:
1. Tulis Tajuk Email : "Bayaran Bengkel di Puchong"
2. Tulis Nama Penuh, No Telefon Anda
3. Nyatakan bengkel yg hendak diikuti, tarikh dan masa (contoh:
Skil Membentuk Kening bertarikh X???X 2011 pada jam X???X)

Program ini sesuai untuk diikuti oleh mereka yang sudah mempunyai kemahiran solekan dan ingin memperbaiki teknik solekan agar menjadi lebih baik.

Kami sering melihat masalah kening ini menjadi masalah utama para jurumekap dan juga mekap artis di Malaysia. Ramai jurumekap memberikan hasil kening yang 'tawar', tidak bermaya, kening sedih, kening Sinchan dan pelbagai lagi. Ini mengakibatkan penampilan pengantin hilang serinya. Kening tidak perlu dicukur tetapi ada pelbagai teknik yang sangat membantu terutamanya dengan kewujudan pelbagai peralatan dan perkakasan yang sangat memudahkan jurumekap kini.

Di dalam program ini, para peserta akan:
- Berkenalan dengan pola kening, keluasan kening, jarak kening
- Teknik langkah demi langkah membentuk kening yang cantik
- Produk yang sesuai digunakan untuk membentuk kening

Para peserta digalakkan membawa model. Namun jika tiada model, ia bukanlah menjadi masalah. Datang sahaja dan bukalah minda anda untuk menerima ilmu dari kami.

PERINGATAN:
Kalau anda tidak hadir, deposit booking tidak akan dikembalikan atas alasan apa sekalipun. Anda juga tidak boleh tukar tarikh tetapi anda boleh gantikan dengan adik beradik anda saudara mara dan juga kawan2 anda.
*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

Monday, January 17, 2011

Majlis Tunang: CT Nur Huda - Bt 14 - 26 Dec 2010

Mini Pelamin Untuk Majlis Pertunangan
Siti Nur Huda Batu 14 Puchong 261210
Tema: Pink + Purple

Mini Pelamin Untuk Majlis Pertunangan Ct Nur Huda di Batu 14 Puchong.

Ruang tamu yang luas bagi rumah kampung mmg amat sesuai dgn warna purple dan pink ini. Pilihan warna pink dan purple memberikan penampilan klasik serta hidup dengan bunga 2 layer dan hiasan bantal bercorak.


Syukur Alhamdulillah. Segalanya selesai. Selamat Bertunang buat Ct dan pasangan. Semoga kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan sehingga ke akhir hayat.

Hubungi Kami Untuk Tempahan Mini Pelamin seperti ini jika anda mahukan untuk majlis tunang, majlis nikah atau majlis cukur jambul. Semuanya bisa di atur. InsyaAllah

*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

Majlis Tunang: Siti Sahidah - BK4 - 26 Dec 2010


Mini Pelamin Untuk Majlis Pertunangan
Siti Sahidah BK4 Puchong 261210
Tema: Pink

Mini Pelamin Untuk Majlis Pertunangan Siti Sahidah di BK4 Puchong.

Ruang tamu yang panjang dan kecil bagi sebuah rumah teres memerlukan kebijaksanaan kami untuk meletak susun atur yang tepat.

Siti yang peramah tapi sedikit kelam kabut ini amat berminat dgn mini pelamin astana. Tetapi disebabkan Siti membuat tempahan lewat maka tak dapatlah nak gunakan mini pelamin astana dan Siti akhirnya memilih design moden ini untuk majlis tunangnya. Tema pink menjadi pilihan Siti.

Penggunaan elemen rumput memberikan sentuhan segar dan luas buat ruang tamu yg sempit ini.

Majlis yg sepatutnya berlangsung pada 25 Dec 2010 terpaksa ditunda ke 26 Dec 2010 atas sebab2 yg tidak dapat dielakkan. Mujurlah mini pelamin ini masih dapat kami tinggalkan untuk Siti gunakan sehari lagi. Cuma Siti tak berpeluang menggunakan fotografer yang ditempah awal atas kesulitan tersebut. Maka Lynnda menjadi fotografer bidan terjun bagi menceriakan Siti di majlis pertunangannya yang tertunda.

Syukur Alhamdulillah. Segalanya selesai dengan sempurna. Selamat Bertunang buat Siti dan pasangan. Semoga kekal berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan sehingga ke akhir hayat.




Majlis Pertunangan
Siti Sahidah - BK 4, Puchong
26 Dec 2010

Before Make-up
-------------------
Siti mempunyai mata yang galak. Jika solekan keterlaluan pada bahagian mata pastinya akan tampil garang dan menakutkan.

Oleh itu, mekap artis kami telah memberikan sentuhan seninya dengan solekan yang natural tanpa merosakkan kecantikan asli wajah Siti.







Penggunaan rona2 polos pada bahagian mata menggunakan produk MAC. Bagi menghilangkan masalah pigmentasi, jerawat, memancungkan hidung dan mengemaskan kening tanpa mencukur, kami kekal menggunakan produk KRYOLAN, Dermacos dan DERMACOLOR.


*****************************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk tempahan dan pertanyaan -
**************************************************************
***************



Related Posts with Thumbnails